luni, 9 aprilie 2012

Orange: josnica-oferta la telefonul Nokia Lumia 800

De curand a fost adus in premiera la Orange "noul" telefon care aparuse de anul trecut in alte tari. Este vorba de Nokia Lumia 800. Un telefon cu un design frumos, placut imbracat, in diverse culori frumoase.Dispune de noul sistem de operare Windows Mango 7.5. Nu am nimic cu acest model, chiar l-as incerca, ma atrage, dar cand ma gandesc la abonamentele josnice pe care Orange le ofera, iau pauza, nu mai vreau sa fiu fraierit inca odata. Ce urasc cel mai mult ca in zona mea (Satu Mare) majoritari sunt clienti Orange. O eventuala portare ar atrage costuri suplimentare.


Venit ca o surpriza de Sfintele Pasti pentru clientii Orange, cel mai mic pret la care poate fi achizitionat Nokia Lumia 800 este de 149 de euro, pret care atrage dupa sine un abonament de 21 de euro (Pantera 21) si unde mai e adaugata optiunea My smartphone 15 (15 euro). Fara optiunea 15 telefonul ar putea fi achizitionat ca si liber la 469 de euro. Deci clientul e obligat intr-un fel sa-si adauge optiunea. Bun, 36 de euro lunar. Contractul se face pe 24 luni, valorand in total 888 de euro. Valoarea totala: 888+149=1037 de euro, adica 4500 lei, pentru un telefon de care esti legat timp de doi ani! Acum nu mai atrage pe nimeni.

Operatorii de telefonie mobila din Romania si-au creat de-alungul anilor o metoda perfecta de a-i fraierii pe romani, oferindu-le clientilor abonamente si servicii asemanatoare. De pe urma unui telefon ajung sa scoate un frumos profit de cel putin 400%. Nu avem ce sa facem, telefoanele cele mai noi sunt la ei, trebuie sa le avem, sa nu ramanem inapoiati. 

V-as ruga totusi sa priviti intr-o alta tara, de exemplu, Polonia. Sa luam acelasi telefon, Nokia Lumia 800 si sa analizam oferta lor. De mentionat ca magazinul e tot Orange si nu stiu cand a aparut modelul la ei, dar totusi, nu traim in trecut. Timpul prezent e si la ei.
Asadar, intram pe orange.pl si ni se ofera o gama variata de telefoane. Alegem Nokia Lumia 800, oferta: telefonul costa 49 de zloti/lei (reducere de peste 700 de zloti/lei). Un zlot = 1 leu. Acest telefon poate fi cumparat cu abonamentul Pantera II in valoare de 89 zloti/lei lunar, timp de doi ani! Din acest abonament primim 1200 minute in retea si fix (orange), minute nationale, sute de mesaje gratuite 1gb trafic pe internet, etc etc. Unde mai pui ca in primele 6 luni valoarea abonamentului beneficiaza de o reducere si costa 59 de zloti/lei. Sa calculam valoarea totala: telefon 49 lei + abonament pe 24 de luni in valoare de 1956 lei = 2005 lei. Eu spun ca o oferta cu 2500 lei mai mica e de invidiat.
Am luat doar un model de telefon, si de abonament.


Romania Nokia Lumia 800 - 4500 lei  - Polonia 2000 lei!
Diferenta de la cer la pamant din orice punct de vedere! Sa va fie rusine voua, operatorilor de telefonie mobila din Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu